KUKA?
Kirsi Marja Jaatinen


 

SYNTYNYT
Jyväskylässä

 

OPINNOT
Ylioppilas, Jyväskylän lyseon lukio, 1978
FM, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, Jyväskylän yliopisto, 1987
OPO, Jyväskylän yliopisto, 1990
Draamapedagogi, Jyväskylän yliopisto, 1998
Luovan tanssin ohjaaja, Itä-Suomen liikuntaopisto, 2006
Tanssi- ja liiketerapian perusopinnot, TeaK/Kokos ry, Helsinki, 2013

Lisäksi minulla on opintoja itämerensuomalaisista kielistä, taidehistoriasta ja filosofiasta sekä l
yhyitä kursseja esim. kirjoittamisen, lausunnan, draaman, teatterin, klovnerian, kehonhuollon ja tanssin alueilta.

Koskaan ei tiedä, mitä meistä tulee, ja se riippuu paljon siitä, keitä kohtaamme. Minun kohdalleni on osunut valtavasti inspiroivia ilmaisun ja toiminnallisten menetelmien opettajia. Heitä ovat olleet mm. Maarit Ylönen, Helena Nuutinen, Mape Lintunen, Martti Lindqvist, Zahra Mujunen, Riitta Vainio, Ari Numminen, Annika Sarvela, Pia Lindy, Kira Riikonen, Kirsi Heimonen, Malcolm Manning, Jukka ja Leena Gustavson, Tiina Markkanen, Taina Mäki-Iso ja Helena Ryynänen. 

Ulkomaisista inspiroijista haluan mainita ohjaajat Jonathan Fox (USA), Cecily O'Neill (USA), Katrin Byreus (Ruotsi), Lasse Beicher (Ruotsi), Tom Greder (Australia/Sveitsi), Rolf Heim (Sveitsi/Tanska), Aleksandar Bancic (Kroatia), Ivana Marijancic (Kroatia), Roberto Mazzini (Italia), Bárbara Santos (Brasilia/Saksa), Cristoph Leucht (Saksa), Till Baumann (Saksa), José Soeiro (Portugal), Iwan Brioc (Wales). En muista enää kaikkien nimiä, mutta heitä on ollut lisäksi seuraavista maista: Alankomaat, Belgia, Egypti, Englanti, Islanti, Italia, Itävalta, Norja, Puerto Rico, Skotlanti, Venäjä.
 

TYÖKOKEMUS
Kesätyöntekijä: lastenhoitaja ja Kirkkopuiston kioski-kahvilan myyjä 1970-luvulla sekä puistotyöntekijä 1980-luvulla Jyväskylässä 

Lukion lehtori, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Mäntässä 1987-1994 ja Joensuussa vuodesta 1994-
Opinto-ohjaaja Pirkanmaan työvoimapiirissä 1987-1994
Nuorten musiikkiteatterin ja luovien prosessien ohjaaja Joensuussa vuodesta 1994-

Olen pitänyt myös ilmaisuun ja rentoutumiseen liittyviä mittatilaustyöpajoja erilaisille ryhmille, mm. interaktiivisen teatterin työpajan Mens sana in corpore sano Pulassa, Kroatiassa vuonna 2002 (kesto 40 t). Assistenttinani oli Matti Tolvanen.